update-1672385_1920@4x

Update over Eviont

Door Eelko Vooijs •

Het is alweer even geleden dat er een nieuw blogartikel van Eviont verscheen. Dat heeft van alles te maken met een aantal veranderingen waar we bij Eviont de afgelopen periode druk mee zijn geweest. In dit artikel geven we je even een update over waar we nu staan.

Van groei naar focus

Nog maar een paar jaar geleden zaten we met Eviont volop in de ‘groeimodus’. We hadden een zakelijke focus op leidinggevenden. We hadden een groeiend aantal mensen aan boord op kantoor, als (franchise)collega of in de ondersteuning en veel gesprekken met mensen die aan wilden sluiten. We hadden het boek ‘Help, mijn team doet het niet!’ uitgebracht. Onze eigen Eviont Foundation opgericht. Ons opleidingsaanbod groeide en er waren stiekem al plannen voor een andere -eigen- opleidingslocatie.

Een leuke tijd met veel dynamiek en mooie samenwerkingen. En toen….

update-1672385_1920@4x

….deden we wat we ook vaak doen met de teams en individuen die we begeleiden. We maakten tussendoor de balans op. Zitten we ook nog op koers met onze persoonlijke doelen? Waar gaat onze tijd, geld en energie naartoe? En hoe zal dat de komende tijd gaan als we onze plannen doorzetten?    

Het antwoord was duidelijk (maar niet comfortabel): wat we ergens al op de achtergrond hadden gevoeld was dat we door het volgen van onze eigen groeiplannen steeds verder af zouden komen van wat we zelf het liefste deden en waarin we geloofden. En het zou niet gaan passen bij de balans tussen werken en de andere dingen in het leven die we belangrijk vinden. Oeps…

Dus was het tijd voor actie: groeiplannen in de prullenbak, afscheid nemen van onze net ingestelde ‘mini-raad-van-toezicht’ die onze groei zou begeleiden, weer schrappen in het opleidingsaanbod en geen nieuwe (franchise-) collega’s meer aannemen.

In de periode die volgde hebben we afscheid genomen van Hilde, Anneke, Roos, Saskia, Ton en Roger (die doen trouwens allemaal nog steeds leuke dingen met hun eigen bedrijf of bij andere organisaties).

…en nog meer focus

Met de kernorganisatie van Eviont (Nienke, Richard en Eelko) ondersteund door onze vaste partners als bijvoorbeeld Wouter, Koos en Ivo kwamen we in rustiger vaarwater terecht.

Totdat….Richard in het voorjaar van 2018 tot de lastige, maar goede conclusie kwam dat hij de mogelijkheid wilde creëren om met volle aandacht en energie zijn passie te volgen en een bedrijf op te zetten op het snijvlak van financiële vrijheid en mindset. Dat was niet te combineren met het mede-eigenaarschap van Eviont, waar hij in de zomer 2018 mee is gestopt.  

En dus werden we uitgedaagd om opnieuw te kiezen waar we onze tijd, aandacht en energie binnen Eviont aan wilden besteden. De keuze was ook nu weer: zoveel mogelijk tijd en aandacht naar het coachen, trainen en begeleiden van individuen en teams en zo min mogelijk tijd en aandacht naar de ‘randzaken’. Dat had onder meer als gevolg dat we de keuze hebben gemaakt om geen eigen kantoor en trainingsruimte meer te willen aanhouden. En zo hebben we een paar weken terug voor de laatste keer het licht uitgedaan in onze locatie in Geldermalsen…

eviont 3.0

En hoe ziet Eviont er nu na al die ontwikkelingen dan uit?

De kern bestaat uit Nienke en Eelko. We werken vanuit een kantoor aan huis in Kerkwerve (Zld). In het werk worden we nog steeds geholpen door een netwerk van specialisten die dat al jaren doen. Richard maakt weer deel uit van dat netwerk en is nog regelmatig te zien als NLP trainer bij Eviont. Net als Wouter trouwens. De specialisten (Koos, Ivo, George en anderen) en begeleiders zijn ook gewoon gebleven.

We helpen nog steeds individuen en teams om beter samen te werken en in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In een groot deel van Nederland. En we geven nog steeds de leukste NLP opleidingen. Nu op gehuurde locaties in de regio Hardinxveld Giessendam, en binnenkort misschien ook vanuit Schouwen Duiveland (Zld)…

Tot zover deze update. We zien je graag terug als we met je organisatie aan de slag gaan, bij coaching, een NLP opleiding (of NLP jaarprogramma) of zomaar ergens in onze online en offline netwerken!

Nienke en Eelko

Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je netwerk met hulp van onderstaande knoppen!

Eelko Vooijs

eelko@eviont.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is verplicht.

Voornaam *

Dit veld is verplicht.

Achternaam *

Vul een geldig e-maildres in.

E-mail *

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Naam*

Vul een geldig e-mailadres in.

E-mailadres*

Dit veld is verplicht.

Bericht*