road-1668916_1920@4x

NLP Jaarprogramma

Door Eelko Vooijs •

Het staat nergens op de website, maar misschien heb je er wel eens een berichtje over voorbij zien komen of er iemand over gehoord. Het NLP jaarprogramma. In dit artikel leggen we je uit wat het is, waarom het niet op de site staat en hoe je je er toch voor aan kunt melden….

Niet officieel

Het jaarprogramma is geen ‘officiële’ training, maar een werkvorm die we eigenlijk alleen op verzoek van een groepje NLP (master)practitioners starten. Daarom doen we eigenlijk geen werving, tenzij er op het laatste moment iemand uitvalt en we de plek nog op willen vullen.

 

 

road-1668916_1920@4x

Het idee begon door een samenloop van twee dingen:

  1. we hadden eigenlijk geen goed aanbod voor onze meest enthousiaste NLP (master)practitioners. Ze waren bij ons enthousiast geworden, wilden vaak meer verdiepen, verbreden, herhalen en toepassen maar ze konden eigenlijk niet bij ons daarvoor terecht.
  2. In onze praktijk als trainers en coaches gebruikten we zoveel meer modellen, kennis, invalshoeken en methoden die niet in de NLP opleidingen zitten, maar wel goed bij NLP passen. Die wilden we graag delen met enthousiaste NLP’ers. Net als onze eigen ‘NLP-intuïtie’ die we in de loop van de jaren opbouwden.

Dus bedachten we een simpel concept: zet 5 NLP (master)practitioners bij elkaar en voeg er een NLP trainer aan toe. Zorg voor een structuur van 10 bijeenkomsten van een dagdeel verspreid over een jaar en kijk wat daarin gaat ontstaan. Eigenlijk huren de 5 deelnemers gezamenlijk de trainer in en bepalen daarmee voor een groot deel wat er gebeurt.

prijs

En dat voor een goede ‘value for money’ zodat de financiële drempel relatief laag blijft in vergelijking met individuele coaching of een NLP training. Hierdoor en door de opzet is het concept ook geschikt om vaker te volgen. We hebben inmiddels ook mensen die na afloop van een jaarprogramma een paar maanden niets deden en dan een volgende ronde weer mee wilden doen. Omdat er geen vast programma is, is elk jaarprogramma ook echt weer anders.

inhoud

We hebben het jaarprogramma inmiddels al met behoorlijk wat groepen gedaan en kunnen dus best iets zeggen over wat je tijdens een jaarprogramma kunt verwachten:

– actief / actiever bezig gaan met wat je tijdens je NLP opleiding hebt geleerd;

– zelfstandig op een ‘NLP-manier’ werken aan je doelen met ondersteuning vanuit het jaarprogramma;

– verbreden en verdiepen van je NLP kennis. Hoe zat het ook alweer met herkaderen? Welk NLP principe kan ik nu gebruiken als er weerstand is tijdens een vergadering? Niet volgens een vast programma, maar aan de hand van vragen van de deelnemers.

– Leren van ‘NLP in actie’. De trainer gaat tijdens het jaarprogramma met elke deelnemer in gesprek. De rest van de groep is daarbij en doet mee. Wat viel je op in zijn antwoord? Hoe zou je hier op een NLP manier op kunnen reageren? Waarom negeerde de trainer deze opmerking? En ging hij wel hierop in?

Door stukjes coaching van een ervaren NLP trainer te observeren (en ondergaan) leer je heel snel je zintuiglijke scherpzinnigheid te verhogen en zie je hoe de losse NLP principes geïntegreerd kunnen worden toegepast.

– introductie van nieuwe modellen en tools, soms ook van buiten NLP. In ons dagelijks werk begeleiden we veel teams en individuen. Tijdens die sessies gebruiken we veel materiaal en modellen die niet in het curriculum van de NLP opleiding zitten, maar daar wel mooi bij passen. Het NLP jaarprogramma is een mooie plek om -als dat past bij de vragen van de groep- ook deze kennis te delen.

meedoen?

Het jaarprogramma start dus pas als er een groepje van 5 belangstellenden is en als het past in de agenda van onze trainer(s). In de praktijk starten er 2 á 3 per jaar. De bijeenkomsten zijn gemiddeld een keer per maand (10 in een jaar tijd). Ze duren een dagdeel en vinden plaats op een doordeweekse ochtend of middag.

De prijs varieert een beetje, mede afhankelijk van de kosten voor de locatie. Er is ook een mogelijkheid om de kosten in 12 maandelijkse termijnen te betalen.

Interesse of vragen? Meld je even bij nienke@eviont.nl voor informatie over wanneer een volgende bijeenkomst start en op welke dagdelen, of om je aan te melden als belangstellende.

Eelko Vooijs

eelko@eviont.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is verplicht.

Voornaam *

Dit veld is verplicht.

Achternaam *

Vul een geldig e-maildres in.

E-mail *

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Naam*

Vul een geldig e-mailadres in.

E-mailadres*

Dit veld is verplicht.

Bericht*