safety-44486

Wat je moet weten over 95% van jouw gedrag

Door Eelko •

Vaak krijg ik de vraag wat NLP nu precies is en wat nou toch die letters betekenen. In deze blog leg ik je in een kort videofragment uit wat de letters van NLP betekenen en waar NLP nu eigenlijk over gaat. In het antwoord gaat het gelijk ook over de manier waarop ons gedrag tot stand komt. Wist je dat 95% van wat jij elke dag doet automatisch en volgens een vast patroon tot stand komt?

Als mensen denken we vaak erg bewust in het leven te staan. En in sommige gevallen is dat ook zeker zo. Belangrijke beslissingen om van baan te veranderen of een huis te kopen, die neem je zeker (ook) bewust. Maar het grootste deel van de dag gedragen we ons min of meer ‘automatisch’. We reageren op de prikkels die onze zintuigen (de N van NLP) opvangen, geven daar betekenis aan middels de taal in ons denken (de L van NLP) en starten automatisch een reactie (de P van NLP).

safety-44486

Hoe dat werkt? Hier leg ik het je uit:

Dus “Elk gedrag komt automatisch en volgens vaste patronen tot stand”. Dat is een belangrijk uitgangspunt achter NLP. En als je die patronen kent en kunt herkennen, ben je tot veel in staat.

Hoe zou het zijn als je automatische patronen die je iets brengen dat je niet wilt kunt wijzigen? En stel nu dat je de automatische patronen van mensen die ergens heel erg goed in zijn over zou kunnen nemen zodat jij daar ook ‘automatisch’ goed in wordt?

En dat maakt mij nieuwsgierig: welk patroon bij jezelf zou jij willen versterken of juist willen veranderen? Of welke ervaring heb jij dat het in de praktijk ook echt zo werkt?

Laat het weten door je reactie hieronder te delen in het commentaarveld!

Leuk onderwerp? Deel het dan met je vrienden en netwerk met hulp van onderstaande knoppen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is verplicht.

Voornaam *

Dit veld is verplicht.

Achternaam *

Vul een geldig e-maildres in.

E-mail *

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Naam*

Vul een geldig e-mailadres in.

E-mailadres*

Dit veld is verplicht.

Bericht*