animal-1106359_1920

Een goede manager / ouder / trainer / coach is lui!

Door Eelko •

Of je nu werkt als mentor, manager, leerkracht of coach, of in je rol als ouder of partner, je hebt te maken met het beïnvloeden van anderen door jouw communicatie. En als je dat goed doet ben je lui!

Het lijkt zo eenvoudig: Jij wilt de ander graag helpen. En de ander zit met een probleem of wil of moet iets bereiken waar jij al ervaring mee hebt. Dus….de beste manier om de ander te helpen is met alle energie die je hebt de ander gaan uitleggen wat hij of zij moet doen. Vertellen uit je eigen ervaring wat wel en wat niet werkt. De ander die luistert dan gewoon, maakt wat aantekeningen en gaat vervolgens precies doen zoals jij hebt gezegd. Toch?

animal-1106359_1920

Tot zover de theorie. Want hoe vaak maak je nu echt mee dat het zo gaat? Vaker gebeurt het dat de ander wat achterover gaat leunen in het gesprek. Eens luistert naar wat je te zeggen hebt en vervolgens één voor één jouw ideeën onderuit gaat halen. “Ja, maar…dat heb ik al eens geprobeerd”, “Ja, maar… bij mij werkt dat niet zo”, “Ja, maar… je begrijpt niet hoe het voor mij is”, “Ja, maar…etc.”
En voor je het weet ben jij hard aan het werk om de ander te overtuigen van wat goed voor hem is. Aan het einde van het gesprek heb je in ieder geval het gevoel dat je hard hebt gewerkt en er alles aan hebt gedaan om de ander te helpen. Maar of het ook echt effect heeft?

Vaak merken we achteraf dat ‘de ander er nog niet aan toe is’, ‘weerstand heeft’, ‘eigenwijs is’ of ‘het niet helemaal begrijpt’. Herkenbaar? En zou het handig zijn om een andere manier te leren kennen die wel effectief is?

Hoe komt dat?

NLP leert ons dat alle mensen een eigen idee hebben over hoe de wereld in elkaar zit: een eigen wereldmodel. Dit wereldmodel is onder andere opgebouwd uit ervaringen, waarden en overtuigingen. En wereldmodellen hebben een belangrijk kenmerk: ze houden zichzelf graag in stand. Alle informatie die van buiten komt wordt vergeleken met het eigen wereldmodel.
Komt het overeen? Dan is het waar.
Is de informatie van buiten strijdig met het eigen wereldmodel? Dan is het niet waar.
Heel handig op zich, want anders zouden we elke dag weer opnieuw moeten uitvinden hoe de wereld in elkaar zit.

En dit is precies wat veel mensen vaak doen: ze proberen van buiten informatie in het wereldmodel van de ander te brengen die strijdig is aan dat model. En dan moet je van hele goede huize komen om daarin te slagen.

Hoe dan wel?

De beste en snelste manier om wel effect te krijgen is om achterover te gaan leunen en de ander zelf op zoek te laten gaan. Op zoek naar antwoorden en mogelijkheden binnen zijn of haar eigen wereldmodel. Of op zoek naar een manier om de grenzen van dat model zelf wat te verruimen.

De simpele tip om dit effect te bereiken is: luister goed én stel vragen.

Luister goed, want je gesprekspartner zal -soms tussen de regels- vertellen wat zijn waarden en overtuigingen zijn.
Vraag, want de vraag “wat is hierin belangrijk voor jou?” of “Wat geloof jij eigenlijk met betrekking tot…?” geeft je vaak een direct antwoord met de belangrijkste overtuigingen en waarden.

Met het antwoord op die vraag kun je gerichter aan de slag. Sluit met jouw advies daarop aan, of vraag door.
Of de overtuiging die beperkend is gaan uitdagen natuurlijk: “Wanneer ben je dit gaan geloven?”, “Hoe weet je eigenlijk zeker dat dit waar is?”

Wat je hiermee in ieder geval bereikt is dat je gesprekspartner hard aan het werk gaat in plaats van jij zelf. Daarnaast zou je wel eens verrassend sneller effect kunnen hebben dan je ooit gewend was…

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is. Ben jij vaak aan het overtuigen? Of heb je ook gemerkt dat lui zijn effect kan hebben? Laat het ons hieronder weten door een reactie achter te laten!

Leuk onderwerp? Deel deze blog dan met je vrienden en netwerk met hulp van onderstaande knoppen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is verplicht.

Voornaam *

Dit veld is verplicht.

Achternaam *

Vul een geldig e-maildres in.

E-mail *

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Naam*

Vul een geldig e-mailadres in.

E-mailadres*

Dit veld is verplicht.

Bericht*