number-38422

10 redenen waarom je de NLP practitioner moet doen

Door Eelko •

Vaak als ik vertel dat ik bij Eviont de NLP opleiding geef, krijg ik de vraag waarom mensen die opleiding zouden ‘moeten’ volgen.
Nu geloof ik er niet zo in dat iemand een opleiding ‘moet’ volgen, maar vooruit, in dit artikel 10 redenen waarom iedereen dat wel moet doen!

Reden 1: Bereik je doelen

Iedereen heeft wel dingen die hij of zij nog wil bereiken in het leven. Nieuwe doelen of het oplossen van de problemen waar je op dit moment mee zit.
Tijdens de NLP Practitioner van Eviont oefen je alle technieken en vaardigheden op je eigen doelen. Hierdoor is er een erg groot risico dat je die doelen ook daadwerkelijk gaat halen!

number-38422

Reden 2: Vergroot je invloed op anderen

Tijdens de NLP Practitioner leer je hoe communicatie op onbewust niveau werkt. Dat is niet alleen handig om de invloed op jezelf te vergroten, maar ook op anderen. We hebben allemaal te maken met anderen, of dat nu partners, kinderen, medewerkers, collega’s of vrienden zijn. En in de communicatie met hen speelt het onbewuste een allesbepalende rol. Tijdens de opleiding leer je dit te herkennen en doelbewust in te zetten om daarmee op een elegante manier meer te bereiken.

Reden 3: Heb Plezier

De opleiding tot NLP Practitioner kan intensief zijn, dat zeker. Maar de basis voor de opleiding is plezier. Plezier om aan je eigen doelen te werken, om aandacht aan jezelf te geven, om nieuwe dingen te ontdekken en uitproberen, plezier met elkaar. Cursisten van Eviont geven aan een hele leuke tijd gehad te hebben met plezier, enthousiasme en energie. En dat is precies de juiste stemming om te leren en te groeien…

Reden 4: Geef jezelf een kado

Er is bijna geen training te vinden die zo’n grote en positieve invloed heeft op alle aspecten van je leven. De reden? Communicatie is er altijd en overal. Met jezelf, en met anderen. Als je meer leert over die communicatie en je vaardigheden op een natuurlijke manier kunt uitbreiden merk je dat direct in je relatie, je omgang met vrienden en familie en natuurlijk met jezelf. Niet alleen je doelen komen dichterbij, ook allerlei kleine en dagelijkse ergernissen en problemen kunnen zomaar tot het verleden gaan behoren.

Reden 5: Geef je baas een kado

Of je nu zelf baas bent, werknemer of zzp’er maakt niet uit. Al tijdens het volgen van de opleiding tot NLP Practitioner zul je merken dat je beter gaat worden in wat je doet. En dat je daarbij ook nog meer plezier kunt ervaren. Of het nu gaat om deelnemen aan vergaderingen, een klant te woord staan of het maken van plannen: overal waar communicatie met jezelf of anderen een rol speelt zul je de positieve effecten van de opleiding gaan ervaren.

Reden 6: Kom snel bij de essentie

Heb je dat ook wel eens, dat je met iemand praat en na een uur eigenlijk nog niet precies weet waar het om gaat? Dat je niet weet waar iemand nu naartoe wil? Wat hem of haar eigenlijk tegen houdt? Tijdens de NLP Practitioner leer je hoe je heel snel ‘to-the-point’ kunt komen. Of dat nu in een zakelijk gesprek is of een gesprek met iemand die je moet coachen. Coaches en therapeuten die deze opleiding hebben gevolgd merken dat ze nu in een uur verder komen dan in de maanden of soms jaren daarvoor. En dat is niet alleen voor jezelf prettiger, maar zeker ook voor je gesprekspartner!

Reden 7: Word effectiever

In ons onbewuste zitten veel drempels verborgen. Je wilt iets doen, maar om de één of andere reden komt er telkens iets tussen. Of je wilt iets juist niet meer doen, maar telkens betrap je jezelf erop dat je het toch doet. Met deze opleiding leer je inzicht te krijgen in deze patronen en ze -als je dat wilt- te veranderen. Hierdoor word je een stuk effectiever in de dingen die je doet.

Reden 8: Verruim je blikveld

In de NLP Practitioner van Eviont leer je om zowel letterlijk als figuurlijk je blikveld te vergroten. Voor een goed waarnemer is er zoveel meer communicatie waar te nemen dan we gewend zijn. Door dit te leren herkennen en hierop in te spelen worden je communicatiemogelijkheden enorm uitgebreid. Je zult je afvragen of dit er echt al die tijd al geweest is zonder dat je dat hebt gezien…

Reden 9: Krijg meer energie

Dit is geen doel op zich, maar wel een vaak genoteerde ‘bijwerking’ van de opleiding: je krijgt meer energie. Omdat je de patronen waardoor je energie verloor hebt aan kunnen passen, of omdat je de dingen waardoor je energie krijgt juist hebt weten te versterken. En natuurlijk omdat je ontdekt dat de wereld met je nieuwe kennis en vaardigheden één grote speeltuin wordt waarin je je eigen, nieuwe, weg kunt vinden.

Reden 10: Groei!

Een optelsom van alle voordelen van deze opleiding: je maakt in de 5 maanden dat de opleiding duurt een enorme groei door. Ook als je al 35 jaar werkervaring of 60 jaar levenservaring hebt, haal je hier nog zoveel uit om je nog verder te ontwikkelen. Sommige cursisten typeren de opleiding dan ook als ‘groeiversneller’.

Misschien ben je nu wel zo enthousiast geworden dat je je gelijk wilt inschrijven voor de volgende training. Dat kan hier.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Dit veld is verplicht.

Voornaam *

Dit veld is verplicht.

Achternaam *

Vul een geldig e-maildres in.

E-mail *

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Dit veld is verplicht.

Naam*

Vul een geldig e-mailadres in.

E-mailadres*

Dit veld is verplicht.

Bericht*