bg-2

Eviont blog

Het principe waar alles om draait: Ecologie

Vaak zijn de wetmatigheden waar we het meest van afhankelijk zijn, juist die waarover we het het minste hebben. De zwaartekracht oefent de hele dag invloed uit op ons, maar hoe vaak heb je het daarover? Wie houdt zich nu de hele tijd bezig met hoe onze longen zuurstof uit de lucht halen om in leven te blijven?

Ook voor verandering bestaat er een -onzichtbaar- principe dat grote invloed heeft op of er veranderd gaat worden met met hoeveel ‘gedoe’: het principe van de Ecologie.

Lees in dit blogartikel hoe je daar je voordeel mee kunt doen!

 

» Lees meer

NLP Jaarprogramma

Het staat nergens op de website, maar misschien heb je er wel eens een berichtje over voorbij zien komen of er iemand over gehoord. Het NLP jaarprogramma. In dit artikel leggen we je uit wat het is, waarom het niet op de site staat en hoe je je er toch voor aan kunt melden….

» Lees meer

Update over Eviont

Het is alweer even geleden dat er een nieuw blogartikel van Eviont verscheen. Dat heeft van alles te maken met een aantal veranderingen waar we bij Eviont de afgelopen periode druk mee zijn geweest. In dit artikel geven we je even een update over waar we nu staan.

» Lees meer

Tip 1: Leidinggevende, luister alleen naar dingen waar je wat mee kan

Voor veel leidinggevenden een herkenbare situatie: een medewerker uit je team komt naar je toe, doet de deur dicht en zegt op vertrouwelijke toon: “Je hebt het niet van mij, maar ik denk dat je wel wilt weten dat…” en dan volgt er een verhaal over twee collega’s die ruzie hebben, een teamlid dat zich niet aan de veiligheidsvoorschriften houdt of wat er dan ook speelt in het team.

Vaak ben je als leidinggevende blij dat je dit soort informatie krijgt omdat je dan goed weet wat er speelt. Toch deel ik in dit artikel een tip met je die erop neerkomt dat je moet voorkomen dat je informatie op zo’n manier krijgt…

» Lees meer

Doe de authenticiteitscheck in 6 stappen

Eén van de belangrijkste basisingrediënten bij iedere vorm van doelgerichte communicatie is authenticiteit. Als iemand authentiek is, heb je het gevoel dat het klopt en ben je bereid te luisteren. Voor jezelf geldt hetzelfde. Als je helemaal jezelf kunt zijn in je communicatie dan komen de woorden vanzelf en voel je je goed bij wat je zegt.

Toch is ‘jezelf zijn’ vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In dit blog deel ik 6 stappen met je waarin je kunt checken waar jij nog winst kunt halen.

» Lees meer

5 tips om meer vanuit je passie te werken (en te leven)

Als er één ding is dat we als overeenkomst zien bij veel van onze coachings- en teamtrajecten, dan is het dat veel mensen in de loop van de tijd een (groot) deel van hun passie verliezen, met alle gevolgen van dien.

» Lees meer

Implementatie: in 6 stappen van wens naar resultaat!

Ik denk dat je dat ook wel kent: je hebt een nieuw idee of inzicht en je weet het zeker: dit keer ga je het anders aanpakken. Je gaat dit idee helemaal in de praktijk toepassen! Tot het 2 maanden later is en je voor jezelf moet constateren dat het niet echt van de grond is gekomen (als je er al aan denkt).

Het probleem? Onvoldoende implementatiekracht.

» Lees meer

5 tips: Krijg meer tijd en rust met je smartphone

Het is voor veel mensen de periode net na de vakantie. Het weer is nog mooi en je zit vaak in gedachten nog een beetje tegen de vakantiesfeer aan. Tegelijk merk je ook vaak dat je voor je het weet weer helemaal in de flow van het werk zit. Berichten, afspraken, dingen die in de vakantie zijn blijven liggen, nieuwe plannen… Voor je het weet kom je weer tijd te kort.

En daarom deel ik in dit blog 5 tips met je om meer tijd en rust te krijgen met je smartphone.

» Lees meer

5 dingen die je moet weten over het gedrag van je medewerkers

Als leidinggevende heb je de hele dag te maken met het gedrag van je medewerkers. Goed gedrag wil je natuurlijk graag terug zien en ik vermoed dat je ook een deel van je tijd besteed aan het veranderen van gedrag waar je minder blij mee bent. Als je al wat langer leiding geeft heb je vast zelf al ontdekt dat er in elk geval één ding is dat nog niet zo makkelijk is: veranderen van gedrag…

» Lees meer

Wat niet uitgesproken wordt over de relatie met je medewerkers

Heb je als leidinggevende ook wel eens dat medewerkers op een ‘rare’ manier op je reageren? Een manier die voor jou soms zelfs ongepast lijkt?

Of dat je je afvraagt waarom een medewerker bepaalde dingen niet gewoon met jou wil delen. Je hebt immers het beste met hem voor?

De verklaring hiervoor ligt in het ‘contract’, de onbewuste afspraken die in elke relatie een rol spelen…

» Lees meer

Makkelijk delegeren in 6 stappen

Laten we maar gelijk eerlijk zijn: Als het op het werk in jouw bedrijf of op jouw afdeling aankomt, ben jij als leidinggevende toch degene die het het beste weet. Die het meeste inzicht heeft in de zaken, of die toch op z’n minst het snelst zelf alles even op kan lossen. Toch? Daarom doe je veel dingen toch maar even zelf zonder het te delegeren aan anderen.

» Lees meer

10 tips om tijd over te houden

Als leidinggevende of professional weet je als geen ander hoe waardevol tijd is, en hoeveel je daar voor je gevoel vaak van tekort komt. Daarom hebben we in deze blog voor jou de 10 beste timemanagementtips opgenomen die wij konden vinden, zodat je je in elk geval de tijd bespaart om hier zelf naar op zoek te gaan. Dus misschien kan ook jij met een paar minuten lezen van deze tips een paar uur per week tijd winnen!

 

» Lees meer